Osiem intensywnych sesji szkoleniowych, warsztaty z metod komercjalizacji usług opartych na infrastrukturze badawczej oraz zadania w pracy zespołowej zwiększające kompetencje pracowników Instytutu w zakresie m.in. identyfikacji wyróżników oferty i sposobów ich promocji – to tylko niektóre z aspektów uczestnictwa Łukasiewicz – INS w zakończonym właśnie międzynarodowym programie EIT Food RIS Research Infrastructure Network.

30 listopada zespół Łukasiewicz – INS jako jeden z trzech zespołów z Polski biorących udział w programie zaprezentował finałową pracę na temat ekstrakcji materiałów roślinnych za pomocą CO2 i ich wpływu na poprawę smaku, aromatu i biowłaściwości soków i napojów funkcjonalnych.

Program trwał od kwietnia do listopada 2022 r., a jego koordynatorem był Wydział Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego.

Więcej o programie: https://www.eitfood.eu/projects/ris-research-infrastructure-network

 

 

 

Data publikacji: 2022-12-02

Powiadomienie o plikach cookie.

Strona korzysta z plików cookies i innych technologii automatycznego przechowywania danych do celów statystycznych i realizacji usług. Korzystając z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia, warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można określić w ustawieniach przeglądarki internetowej.