Osiem intensywnych sesji szkoleniowych, warsztaty z metod komercjalizacji usług opartych na infrastrukturze badawczej oraz zadania w pracy zespołowej zwiększające kompetencje pracowników Instytutu w zakresie m.in. identyfikacji wyróżników oferty i sposobów ich promocji – to tylko niektóre z aspektów uczestnictwa Łukasiewicz – INS w zakończonym właśnie międzynarodowym programie EIT Food RIS Research Infrastructure Network.
30 listopada zespół Łukasiewicz – INS jako jeden z trzech zespołów z Polski biorących udział w programie zaprezentował finałową pracę na temat ekstrakcji materiałów roślinnych za pomocą CO2 i ich wpływu na poprawę smaku, aromatu i biowłaściwości soków i napojów funkcjonalnych.
Program trwał od kwietnia do listopada 2022 r., a jego koordynatorem był Wydział Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego.
Więcej o programie: https://www.eitfood.eu/projects/ris-research-infrastructure-network
Data publikacji: 2022-12-02